ECCLOS-K

STÖBICH ECCLOS-K tűzgátló szállítópálya-lezárás felsőpályás konvejorokhoz

Az ECCLOS-K technológiai szállítópályák tűzgátló lezárására alkalmas nyílászáró. Az ECCLOS-K rendszer EI30, EI60, EI90 és EI120 tűzállósági teljesítményekkel rendelhető.

Az ECCLOS-K tűzgátló konvejorkapu vízszintesen záródik. A szárny a felső szállítópályát körbetömítő, egyedileg méretezett, fix tűzgátló panellel együtt biztosítja a teljes nyílás tűzgátlását.

Robusztus, tüzihorganyzott acéllemez burkolatú, réteges szerkezetű kapuszárny, ásványgyapot hőszigetelés kitöltéssel.

Modulárisan sorolható kapulapelemekkel és vezetősínekkel.

A kapuszárny a falra és a padlóra rögzített vezetősíneken gördül.

A kapu becsukódik a tűzjelző központ jelére, illetve 45-60 percet meghaladó áramszünet esetén is. A szárnyat rögzítő elektromágneses fék

elenged és az ECCLOS-K önműködően bezáródik.

A vezérlésbe beépített szünetmentes táp rövidebb áramszünetek idejére biztosítja a kapu tartómágnesének tápellátását (kb. 45-60 percig).

Az ECCLOS tolókaput a beépített 3x400V-os villamos motor nyitja ki a tűzjelzés törlését követően.

Az ECCLOS előtérfigyelő rendszere folyamatosan vizsgálja a szállítópályát, mert csak akkor tud tökéletesen lecsukódni, ha a falnyílásban nem maradt áru.

Amennyiben a szállítópálya meghajtás áramellátását Megrendelő biztosítja, az ECCLOS vezérlés képes a szállítópályát arra utasítani, hogy mozgassa tovább a rajta lévő árut addig, amíg az ECCLOS szárnyak akadálytalanul be tudnak záródni.