EFAFLEX Élelmiszeripari gyorskapu “Easy Clean” EFA-SRT® EC

Könnyen tisztítható szerkezet és felület, élelmiszeripari alkalmazásra fejlesztve

EFAFLEX Élelmiszeripari gyorskapu “Easy Clean” EFA-SRT® EC

EFA-SRT® EC (Easy Clean) ipari gyorskapu élelmiszeripari alkalmazásra fejlesztve 

  • Könnyű tisztíthatóság
  • Helytakarékos beépíthetőség
  • Kiváló ár/érték
  • Rozsdamentes acél kivitel
  • Nyitás akár 2,0 m/sec
  • Zárás akár 0,75 m/sec
  • 150 000 nyitási ciklusra tervezve
  • Standard méretek max. Sz=3.500mm x Ma=3.750mm

Élelmiszeripari alkalmazásra tervezett ipari kapu

A higiénikus gyorsmozgású feltekeredő kapu

Ennek a feltekeredő ipari kapunak a fejlesztése az élelmiszeriparral szoros együttműködésben történt. EFA-SRT® EC a legnagyobb higiéniai követelményű (pl. az élelmiszer szektor) területekre optimalizált. Alkalmazható minden beltéri nyílás zárására.

EC elve a »Easy Clean« – a könnyen tisztítható felület

A teljes kapuszerkezet nemesacél kivitelben készül. Az elasztikus függöny megfelel a HACCP- és FDA-előírásoknak. Kis beépítési hely esetén az EFA-SRT® EC jól alkalmazható. A tisztíthatóság érdekében a tokfedél reteszelései könnyen felnyithatók és felhajthatók. A teljes belső terület gőzsugárral elérhető.

Cél a könnyebb tisztíthatóság

A kaputengely burkolata ferde, hogy a folyadékok lefolyhassanak és ne csöpögjön rá a pályatestre vagy az élelmiszerekre. Ezek a burkolatok egyszerűen elfordíthatók. Így az alsó oldalak könnyen megtisztíthatók és maga a feltekerő tengely is jól elérhető.

Higénikus részletmegoldások

Az EFA-SRT® EC szerkezete egészen a legapróbb részletekig átgondolt. Ennek a higiénia követelményeknek megfelelő ipari kapunak az ellensúlyok segítségével történő súlykiegyenlítését egy speciális bevonat védi a korrózió ellen. A mikroprocesszorok és frekvenciaátalakítók elektromos és elektronikus szerkezeti elemei egy kapcsolószekrényben – V2A, IP 65 védelmi osztály – vannak elhelyezve.

Biztonsági berendezések

Ütközésvédelem az ipari kapuk világában?

Igen! EFAFLEX fejlesztéssel!
Az előforduló ütközések 90% -a az ipari kapuk alsó tartományában történik. Ahhoz, hogy előre el lehessen kerülni az összeütközéseket az EFAFLEX kifejlesztette a TÜV által bevizsgált EFA-TLG® infravörös fényrács megoldást. A rendszer önfelügyelő. Közvetlenül az oldalsó kapu megvezetésekbe épített védelem, az. EFA-TLG® felügyeli a kapu zárási szintjét 2,5 m magasságig. A keresztező infravörös-sugarak létrehoznak egy közel síkszerű fényrácsot, amely akár még a legkisebb akadályokat is érintésmentesen érzékelni. Ha valami útban áll, a kapu zárómozgása azonnal megszakad ill. el sem kezdődik.

Egyedülálló lézertechnológia – nagyobb biztonság

További EFAFLEX fejlesztés az EFA-SCAN® lézerszkenner a kapu előtti 10×10 m2 területet érzékeli. A terület szkennelésén túl irányfelismerésre is képes ez az eszköz. Az EFA-SCAN® egyidejűleg impulzus adó és biztonsági rendszer is, megelőzve ezzel a piacon lévő minden más lézertechnológiát. A komplex számítógépes algoritmusok alkalmazása megakadályozzák az eső, hó vagy idegen fény által történő zavart. Az EFA-SCAN® tehát egyike azon kevés lézerszkennereknek, amelyek szabadban is alkalmazható. Az innovatív lézertechnológia garantálja a kapuk problémamentes, biztonságos, villámgyors nyitását. Az EFAFLEX gyorskapuk a piac legmagasabb szintű biztonsági standardját biztosítják a megrendelőknek – biztonság az emberek, a járművek, a rakomány, és természetesen a kapu számára egyaránt. Rendelje meg az EFA-SCAN® fejlesztésünket új vagy meglévő EFAFLEX ipari kapujához.