EFAFLEX Feltekeredő Gyorskapu Robbanásveszélyes Atmoszférához Az EFA-SRT® EX

Beltéri kapu potenciálisan robbanásveszélyes atmoszférához

EFAFLEX Feltekeredő Gyorskapu Robbanásveszélyes Atmoszférához Az EFA-SRT® EX

Az EFA-SRT® EX feltekeredő gyorskapu robbanásveszélyes atmoszférához

  • Az 1., 2., 21. és 22. robbanásvédelmi zónában történő használatra
  • 150 000 működési ciklusra tervezve
  • Erős igénybevételre tervezett beltéri kapu
  • Akár 1,0 m/s nyitási sebesség
  • Akár 0,5 m/s zárási sebesség
  • Standard méret max. Sz=4.000mm x Ma=4.000mm

Gyors és biztonságos

Ha ütközés történik, az Ön kapuja akkor is működőképes marad. A PREMIUM EFA-SST gyorsmozgasú ipari kaput Aktív Ütközésálló Rendszerrel (Active Crash System – ACS) szereljük fel, amely az önjavítást néhány másodpercen belül elvégzi. Az intelligens biztonsági berendezés a kapulap teljesen automatikus, elektronikusan felügyelt visszavezetését végzi a sínbe egy ütközés után. Ez az egyedi EFAFLEX fejlesztésű fix kapulapból és aktív ütközésvédelmi rendszerből álló kombináció, az EFA-ACS® megőrzi a kaput a balesetek okozta üzemkieséstől, javításoktól.

Így működik az aktív ütközésvédelmi rendszer

Egy ütközés esetén az egymással oldható kötésű lamellák sértetlenül kinyomódnak a megvezetésből. Egy induktív érzékelő azonnal észleli a rendellenes működést és lelassított fölfelé mozgás közben a kapulap belső és külső csuklópántjait újra biztonságosan és helyesen összeilleszti.

Tökéletes kapulap megvezetés

Az EFAFLEX kapuk működésének alapja egyedi az ipari kapuk piacán! Forgáspont és súlypont: A kapulap nem egy tengelyre tekeredik fel, hanem a spirálformájú vezetésben helytakarékosan, önmagától távolságot tartva. Az EFAFLEX S széria gyorsmozgású kapuk a spirálnak köszönhetően halkan és kopásmentesen futnak. Más gyártói megoldások csak megközelítik ezt az innovatív technikát, mely a mindennapi üzemeltetés okozta kihívással súrlódásmentesen birkózik meg.

Robbanásveszélyes helyekre tervezett feltekeredő kapu

Beltéri kapu potenciálisan robbanásveszélyes atmoszférához

Az alapfelszereltség részét képező frekvencia átalakító és mikroprocesszoros vezérlő rendszer mellett a beltéri használatra tervezett EFA-SRT® EX egyesíti a modern kaputechnológia összes jellemző tulajdonságát, mint például a dinamikus kapulap feszítés vagy a tokokban elhelyezett rugós rendszerekkel megvalósított szügségnyitás. A kereten található kézi működtetésű kar áramellátási probléma esetén lehetővé teszi a kapurendszer gyors vésznyitását. Az ajtólapot fekete, átlátszatlan, speciális ATEX kapulap alkotja. Az EFA-SRT® EX kaput a 2014/34/EU ATEX irányelv szerint fejlesztették, kifejezetten az 1. zónában (II 2G IIB T4 GbX), a 2. zónában (II 3G IIB T4 GcX), a 21. zónában (II 2D IIIB 135°C DbX) és a 22. zónában (II 3D IIIB 135°C DcX) található, potenciálisan robbanásveszélyes atmoszférához. A vezérlőszekrényt a robbanásvédelmi zónán kívül kell felszerelni.