EFAFLEX Gyártási és logisztikai folyamatba integrálható feltekeredő ipari kapu EFA-SRT® MTL

EFAFLEX Gyártási és logisztikai folyamatba integrálható feltekeredő ipari kapu EFA-SRT® MTL

EFAFLEX Gyártási és logisztikai folyamatba integrálható feltekeredő ipari kapu EFA-SRT® MTL

EFA-SRT® MTL feltekeredő logisztikai gyorskapu

  • Különösen alkalmas szűk helyeken történő alkalmazásra
  • Akár 1,5 m/s sebesség
  • Zárás 1,0 m/s sebességen belül
  • 250 000 nyitási ciklusra tervezve
  • Max. méret Sz=3.000 x Ma=3.000 mm

Gyors és biztonságos

Ha ütközés történik, az Ön kapuja akkor is működőképes marad. A PREMIUM EFA-SST gyorsmozgasú ipari kaput Aktív Ütközésálló Rendszerrel (Active Crash System – ACS) szereljük fel, amely az önjavítást néhány másodpercen belül elvégzi. Az intelligens biztonsági berendezés a kapulap teljesen automatikus, elektronikusan felügyelt visszavezetését végzi a sínbe egy ütközés után. Ez az egyedi EFAFLEX fejlesztésű fix kapulapból és aktív ütközésvédelmi rendszerből álló kombináció, az EFA-ACS® megőrzi a kaput a balesetek okozta üzemkieséstől, javításoktól.

Így működik az aktív ütközésvédelmi rendszer

Egy ütközés esetén az egymással oldható kötésű lamellák sértetlenül kinyomódnak a megvezetésből. Egy induktív érzékelő azonnal észleli a rendellenes működést és lelassított fölfelé mozgás közben a kapulap belső és külső csuklópántjait újra biztonságosan és helyesen összeilleszti.

Tökéletes kapulap megvezetés

Az EFAFLEX kapuk működésének alapja egyedi az ipari kapuk piacán! Forgáspont és súlypont: A kapulap nem egy tengelyre tekeredik fel, hanem a spirálformájú vezetésben helytakarékosan, önmagától távolságot tartva. Az EFAFLEX S széria gyorsmozgású kapuk a spirálnak köszönhetően halkan és kopásmentesen futnak. Más gyártói megoldások csak megközelítik ezt az innovatív technikát, mely a mindennapi üzemeltetés okozta kihívással súrlódásmentesen birkózik meg.

Gyorsmozgású kapuk az anyag-szállítás-logisztika területére

Széleskörű alkalmazási lehetőség

Az újonnan kifejlesztett EFA-SRT® MTL ipari gyorskapu alkalmazható intenzív logisztikai folyamatoknál, különösen alkalmas kereskedelmi és ipari felhasználásra, a széltől és/vagy időjárási körülményektől védett, zárt térben. A sokféle alkalmazási területnek megfelelő, jól kombinálható feltekeredő ipari kaput az Anyag – Szállítás – Logisztika (MTL) szektorban jól lehet kombinálni, akár egyéni megjelenéssel és egyedi méretben.

Biztonságos és hatékony vezérlés

Az EFA-SRT® MTL ipari kapu a modern intralogisztika területén sikeresen alkalmazható. A telepítési hely, a beépíthetőségi-helykorlátok és a folyamathoz kapcsolódó specifikációk alapján itt megtalálható a megfelelő kapu megoldás. A hosszú üzemi élettartam és dinamikus kapumozgás érdekében a frekvencia átalakító az alapfelszereltség részét képezik. A biztonság növelése érdekében alkalmazható szükségnyitási, biztonsági és impulzus generátor rendszerek. Használható mechanikus és/vagy induktív végállás kapcsolók is (max. CAT. IV-ig).

FA-SRT® MTL – Veszélyes működési területekre tervezve

Veszélyes területek esetén biztonsági megoldást nyújtó ipari kapu. Például, a személyek elől teljesen elzárt, és kizárólag anyagmozgatásra fenntartott területeken nem szükséges a MTL kapukat külön személyvédelemmel ellátni. Ugyanis a kapu szabályos működése kizárja a személymozgást, illetve a rendszerhez kizárólag a betanított gépkezelő személyzet férhet hozzá a szervizelési és/vagy átvizsgálási célú lekapcsolást követően.

Az ipari kapu, mely a személyek belépését korlátozza

A kapu megakadályozza a veszélyes területre való belépést. Tökéletes megoldás ha a működtetett MTL kapu közelében olyan személyek tartózkodnak, akiket meg kell akadályozni abban, hogy belépjenek vagy elérjék veszélyes területeket. Ebben az esetben az MTL modellek felszerelhetők hagyományos védelmi rendszerekkel (pl. biztonsági él, fénysorompó vagy kapuvonali TLG fényrács), ezen túl a hajtást el kell látni hajtómű meghibásodás elleni védelemmel a személyi sérülés elkerülése érdekében. Ilyen alkalmazás például a görgős szállítószalag végénél való alkalmazás, azon a ponton, ahol a terméket az automatikus anyagmozgató berendezésről átrakják a kézi működtetésű raklapszállító kocsira.

Teljes személymozgás mentes biztonsági alkalmazás

Kizárólag belépést akadályozó tervezett használatra (személymozgás nélkül). A belépést akadályozó végelem rögzített fémlapokból áll. A fenti elem használatakor nem alkalmazható kapuvonali fényfüggöny. Opcionális fénysorompó beépíthető.

Kapulap toldása

Kizárólag a belépést akadályozó funkció esetén (személymozgás nélkül) egyedileg konfigurálható, helyi kapulap toldás teszi lehetővé a körülményekhez való megfelelő alkalmazást. A kapulap toldás alumínium profilokkal megerősített. A fenti elem használatakor nem alkalmazható kapuvonali fényrács. Opcionális fénysorompó beépíthető.