EFAFLEX Gyorsmozgású Ipari Kapu Robbanásveszélyes Atmoszférához EFA-SST® EX

EFAFLEX Gyorsmozgású Ipari Kapu Robbanásveszélyes Atmoszférához EFA-SST® EX

Az EFA-SST® EX gyorsmozgású ipari kapu robbanásveszélyes területre

  • 1., 2., 21. és 22. robbanásvédelmi zónában alkalmazható
  • Magas szélterhelésnek ellenáll
  • 200 000 működési ciklusra tervezve
  • Alkalmas külső és belső kapunak
  • Nyitás akár 1,0 m/s
  • Zárás 0,5 m/s-ig
  • Standard méretek Sz=4000mm x Ma=5000mm-ig

Gyors és biztonságos

Ha ütközés történik, az Ön kapuja akkor is működőképes marad. A PREMIUM EFA-SST gyorsmozgasú ipari kaput Aktív Ütközésálló Rendszerrel (Active Crash System – ACS) szereljük fel, amely az önjavítást néhány másodpercen belül elvégzi. Az intelligens biztonsági berendezés a kapulap teljesen automatikus, elektronikusan felügyelt visszavezetését végzi a sínbe egy ütközés után. Ez az egyedi EFAFLEX fejlesztésű fix kapulapból és aktív ütközésvédelmi rendszerből álló kombináció, az EFA-ACS® megőrzi a kaput a balesetek okozta üzemkieséstől, javításoktól.

Így működik az aktív ütközésvédelmi rendszer

Egy ütközés esetén az egymással oldható kötésű lamellák sértetlenül kinyomódnak a megvezetésből. Egy induktív érzékelő azonnal észleli a rendellenes működést és lelassított fölfelé mozgás közben a kapulap belső és külső csuklópántjait újra biztonságosan és helyesen összeilleszti.

Tökéletes kapulap megvezetés

Az EFAFLEX kapuk működésének alapja egyedi az ipari kapuk piacán! Forgáspont és súlypont: A kapulap nem egy tengelyre tekeredik fel, hanem a spirálformájú vezetésben helytakarékosan, önmagától távolságot tartva. Az EFAFLEX S széria gyorsmozgású kapuk a spirálnak köszönhetően halkan és kopásmentesen futnak. Más gyártói megoldások csak megközelítik ezt az innovatív technikát, mely a mindennapi üzemeltetés okozta kihívással súrlódásmentesen birkózik meg.

Robbanásveszélyes területekre tervezett ipari kapu

A klasszikus spirálkapu potenciálisan robbanásveszélyes atmoszférához

Az EFA-SST® EX alkalmazható beltéri és kültéri használatra. A gyors működési sebesség mellett, ez a speciális kapu magas szélellenállással és optimális tömítéssel rendelkező, stabil kapulapot kínál. A standard kapulapot duplafalú alumínium lamellák alkotják, amelyek teljes mértékben vagy részben kicserélhetők opcionális, átlátszó lamellákra. A kapulapvezetést érintkezésmentes spirál biztosítja, minimális kopás mellett. Az EFA-SST® EX kaput a 2014/34/EU ATEX irányelv szerint fejlesztették, kifejezetten az 1. zónában (II 2G IIB T4 GbX), a 2. zónában (II 3G IIB T4 GcX), a 21. zónában (II 2D IIIB 135°C DbX) és a 22. zónában (II 3D IIIB 135°C DcX) található, potenciálisan robbanásveszélyes atmoszférához. A vezérlőszekrényt a robbanásvédelmi zónán kívül kell felszerelni.