EFAFLEX Mélyhűtött Terek Egykapus Megoldása EFA-SST® TK-100

Mélyhűtött terek egykapus megoldása

EFAFLEX Mélyhűtött Terek Egykapus Megoldása EFA-SST® TK-100

EFA-SST® TK-100 gyorskapu, mélyhűtött terek egykapus megoldása 

  • Egyedülálló hőszigetelés
  • Kapuláb és a lamellák termikusan szétválasztva
  • Nyitás akár 2,0 m/sec
  • Zárás akár 0,5 m/sec
  • Max. 0,62 W/m²K hőátbocsátási tényező
  • 200 000 nyitási ciklusra tervezve
  • Standard méretek max. Sz=4.000mm x Ma=6.000mm, max. 18 m²

Gyors és biztonságos

Ha ütközés történik, az Ön kapuja akkor is működőképes marad. A PREMIUM EFA-SST gyorsmozgasú ipari kaput Aktív Ütközésálló Rendszerrel (Active Crash System – ACS) szereljük fel, amely az önjavítást néhány másodpercen belül elvégzi. Az intelligens biztonsági berendezés a kapulap teljesen automatikus, elektronikusan felügyelt visszavezetését végzi a sínbe egy ütközés után. Ez az egyedi EFAFLEX fejlesztésű fix kapulapból és aktív ütközésvédelmi rendszerből álló kombináció, az EFA-ACS® megőrzi a kaput a balesetek okozta üzemkieséstől, javításoktól.

Így működik az aktív ütközésvédelmi rendszer

Egy ütközés esetén az egymással oldható kötésű lamellák sértetlenül kinyomódnak a megvezetésből. Egy induktív érzékelő azonnal észleli a rendellenes működést és lelassított fölfelé mozgás közben a kapulap belső és külső csuklópántjait újra biztonságosan és helyesen összeilleszti.

Tökéletes kapulap megvezetés

Az EFAFLEX kapuk működésének alapja egyedi az ipari kapuk piacán! Forgáspont és súlypont: A kapulap nem egy tengelyre tekeredik fel, hanem a spirálformájú vezetésben helytakarékosan, önmagától távolságot tartva. Az EFAFLEX S széria gyorsmozgású kapuk a spirálnak köszönhetően halkan és kopásmentesen futnak. Más gyártói megoldások csak megközelítik ezt az innovatív technikát, mely a mindennapi üzemeltetés okozta kihívással súrlódásmentesen birkózik meg.

Mélyhűtött terek egykapus zárására fejlesztve

EFAFLEX energiahatékony kapuk

Emelkedő energiaárak, fokozódó piaci verseny, mélyfagyasztott áruk kiváló minőségének megőrzése, költségcsökkentés, fenntarthatóság. Az EFAFLEX mérnökök válasza a műszaki újratervezés különös figyelemmel a kapulap fizikai tulajdonságainak javítására valamint a funkcionalitás optimalizálására. Ez az egykapus ipari kapu kifejezetten mélyhűtött terekre tervezett.

Dacol a faggyal

Ennek a gyorsmozgású EFAFLEX ipari kapunak a felületen a tömítésprofilokba és az alsó profilba fűtőszálak kerültek beépítésre. Ezek melegítik fel a kapuszárny és a talaj felőli szigetelések érintkezési felületeit. Az EFAFLEX gyorsmozgású mélyhűtött területekre tervezett ipari kapujának alkalmazása más kapumegoldásokhoz képest akár 50%-os energiamegtakarítást jelenthet. Ezen egyedülálló konstrukció eredménye az akár 0,62 W/m2K U-érték.

Egykapus megoldás mélyhűtött terek esetén

Hőszigetelés, energiahatékony spirálkapu

A EFA-SST® TK-100 innovatív hőhídmentes kapuszerkezete zseniális. A kapu teljes kerületén profilszigeteléssel és dinamikus kapulap-megvezetéssel rendelkezik. Ennek során a megvezetés a kapulábaknál és a spirálfelfogatásnál állítható csapágyazással működik. A kapulapot zárt állapotban egy aktív vezetősínes mechanika (EFA-AFM®) vezeti a kapulábhoz és a profiltömítés segítségével közel hermetikusan zárja le a nyílást. Más kapukonstrukciókkal összehasonlítva az EFA-SST® TK-100 sorozat kapuinak beépítési oldala mindig a külső, azaz a meleg oldalon található annak érdekében, hogy a kapu védve legyen a hideg okozta gyorsabb elhasználódástól. Egy minden korábbinál jobb hőszigetelési tulajdonsággal rendelkeznek az EFA-SST® TK-100 EFA-THERM® 100 mm vastagságú hőszigetelt, hőhídmentes lamellái. A lamellák szériaszerű termikus elválasztással rendelkeznek.

Ütközésvédelem az ipari kapuk világában?

Igen! EFAFLEX fejlesztéssel!
Az előforduló ütközések 90% -a az ipari kapuk alsó tartományában történik. Ahhoz, hogy előre el lehessen kerülni az összeütközéseket az EFAFLEX kifejlesztette a TÜV által bevizsgált EFA-TLG® infravörös fényrács megoldást. A rendszer önfelügyelő. Közvetlenül az oldalsó kapu megvezetésekbe épített védelem, az. EFA-TLG® felügyeli a kapu zárási szintjét 2,5 m magasságig. A keresztező infravörös-sugarak létrehoznak egy közel síkszerű fényrácsot, amely akár még a legkisebb akadályokat is érintésmentesen érzékelni. Ha valami útban áll, a kapu zárómozgása azonnal megszakad ill. el sem kezdődik. A PREMIUM EFA-SST® spirálkapu alaptartozéka az infravörös fényrács (EFA-TLG®) és betörésbiztos mechanikus kapuretesz.

Egyedülálló lézertechnológia – nagyobb biztonság

További EFAFLEX fejlesztés az EFA-SCAN® lézerszkenner a kapu előtti 10×10 m2 területet érzékeli. A terület szkennelésén túl irányfelismerésre is képes ez az eszköz. Az EFA-SCAN® egyidejűleg impulzus adó és biztonsági rendszer is, megelőzve ezzel a piacon lévő minden más lézertechnológiát. A komplex számítógépes algoritmusok alkalmazása megakadályozzák az eső, hó vagy idegen fény által történő zavart. Az EFA-SCAN® tehát egyike azon kevés lézerszkennereknek, amelyek szabadban is alkalmazható. Az innovatív lézertechnológia garantálja a kapuk problémamentes, biztonságos, villámgyors nyitását. Az EFAFLEX gyorskapuk a piac legmagasabb szintű biztonsági standardját biztosítják a megrendelőknek – biztonság az emberek, a járművek, a rakomány, és természetesen a kapu számára egyaránt. Rendelje meg az EFA-SCAN® fejlesztésünket új vagy meglévő EFAFLEX ipari kapujához.