EFAFLEX Nagy-légtömörségű Feltekeredő Tisztatéri Gyorsmozgású Ipari Kapu EFA-SRT® CR

Tisztatéri zsilipekhez alkalmazható

EFAFLEX Nagy-légtömörségű Feltekeredő Tisztatéri Gyorsmozgású Ipari Kapu EFA-SRT® CR

EFA-SST® Premium gyorsmozgású spirálkapu

  • Hőhídmentes alumínium vagy acél EFA-THERM® lamellák CFC-mentes PU-hab hőszigeteléssel
  • Elérhető akár 0,66 W/m²K hőátbocsátási tényező
  • Nyitás akár 2 m/sec a Premium kivitel esetén
  • Zárás akár 1,0 m/sec
  • Kimagasló szélterhelhetőség
  • Alaptartozék az infravörös fényrács (EFA-TLG®) és betörésbiztos mechanikus kapuretesz a Premium kivitel esetén
  • Opcionális az EFA-SmartConnect® EFAFLEX IOT megoldás
  • 250 000 nyitási ciklusra tervezve, ami egy évben több mint napi 680(!) nyitás-zárás
  • Standard méretek max. Sz=10.000mm x Ma=12.000mm

Gyors és biztonságos

Ha ütközés történik, az Ön kapuja akkor is működőképes marad. A PREMIUM EFA-SST gyorsmozgasú ipari kaput Aktív Ütközésálló Rendszerrel (Active Crash System – ACS) szereljük fel, amely az önjavítást néhány másodpercen belül elvégzi. Az intelligens biztonsági berendezés a kapulap teljesen automatikus, elektronikusan felügyelt visszavezetését végzi a sínbe egy ütközés után. Ez az egyedi EFAFLEX fejlesztésű fix kapulapból és aktív ütközésvédelmi rendszerből álló kombináció, az EFA-ACS® megőrzi a kaput a balesetek okozta üzemkieséstől, javításoktól.

Így működik az aktív ütközésvédelmi rendszer

Egy ütközés esetén az egymással oldható kötésű lamellák sértetlenül kinyomódnak a megvezetésből. Egy induktív érzékelő azonnal észleli a rendellenes működést és lelassított fölfelé mozgás közben a kapulap belső és külső csuklópántjait újra biztonságosan és helyesen összeilleszti.

Tökéletes kapulap megvezetés

Az EFAFLEX kapuk működésének alapja egyedi az ipari kapuk piacán! Forgáspont és súlypont: A kapulap nem egy tengelyre tekeredik fel, hanem a spirálformájú vezetésben helytakarékosan, önmagától távolságot tartva. Az EFAFLEX S széria gyorsmozgású kapuk a spirálnak köszönhetően halkan és kopásmentesen futnak. Más gyártói megoldások csak megközelítik ezt az innovatív technikát, mely a mindennapi üzemeltetés okozta kihívással súrlódásmentesen birkózik meg.

A CR széria a tisztatéri követelményekhez tervezett ipari kapu

Az EFAFLEX CR széria tisztatéri kapuk megfelelnek a speciális élelmiszeripari, gyógyszeripari követelményeknek. A tisztatéri gyorsmozgású kapuk sima felületstruktúrával rendelkeznek és nincsenek kiálló élei. Ezért könnyen tisztíthatók, és a részecskelerakódás kizárt. A tisztatéri CR széria kapui V2A alapanyagból készülnek. Mint minden EFAFLEX gyorsmozgású kapu, az EFAFLEX tisztatéri kapuk a kiváló minőségüknek köszönhetően állóképesek és karbantartásigényük alacsony. Mégis a legfontosabb érv az EFAFLEX tisztatéri kapuk mellett azok légzáró képessége (ami jelentősen hozzájárul a költségmegtakarításhoz a tisztatérben).

Minősített csúcskategóriás tisztatéri gyorskapu

Gyors és nagy teljesítményű

A DIN EN ISO 14644 szerinti 5. osztályú tisztaterekhez alkalmas ipari kapu. A beépítés módja és a légzáró tulajdonsága alapján a GMP szerinti tisztaterekhez tervezve. Az EFA-SRT® CR Premium természetesen más osztályú tisztaterekbe való beépítésre is alkalmas. Az EFA-SRT®CR Premium CR-változata az ideális lezárás a különböző nyomásviszonyú terekhez. A gyors nyitás és zárás fokozza a gazdaságosságot a tisztatérben; alacsony szinten tartja a szűrőterhelést és csökkenti a levegőveszteséget.

EFA-TRONIC® vezérlés

EFA-TRONIC® főkapcsoló

Az EFA-TRONIC® vezérlést, amely egy fekete polikarbonát házban nyert elhelyezést a legmagasabb fokú funkcionalitás, kompakt forma és modern dizájn jellemzi!
Tartósság, teljes kompatibilitás és elegendő teljesítménytartalék a leglényegesebb jellemzők. Standardként 20 bemenet, illetve többek között új biztonsági funkciók és három BUS-rendszer állnak rendelkezésre. Az alapfelszereléshez tartozik a főkapcsoló, fóliakapcsoló és egy vákuumos-fluoreszkáló kijelző, funkció- és hibamegjelenítéssel.
A kábelvezetés a (motoroldali) a kapulábban, védett helyen van elhelyezve. A vezérlőszekrény CE konform DIN/EN szerint és a VDE/EMV irányelveknek megfelelően.