EFAFLEX Szigetelt Harmonikakapu EFA-SFT® THERM

EFAFLEX Szigetelt Harmonikakapu EFA-SFT® THERM

Az EFA-SFT® THERM szigetelt harmonikakapu

  • Gyors, robosztus, gazdaságos
  • Minimális helyigény
  • Hőhídmentes acélprofilok
  • EFA-THERM® lamellák
  • Választható háromrétegű PMMA üvegezés
  • Akár 1 m/s nyitási sebesség
  • Akár 0,6 m/s zárási sebesség
  • 150 000 működési ciklusra tervezve
  • Standard méret max. Sz = 5 250mm x Ma = 7 000mm

Gyors és biztonságos

Ha ütközés történik, az Ön kapuja akkor is működőképes marad. A PREMIUM EFA-SST gyorsmozgasú ipari kaput Aktív Ütközésálló Rendszerrel (Active Crash System – ACS) szereljük fel, amely az önjavítást néhány másodpercen belül elvégzi. Az intelligens biztonsági berendezés a kapulap teljesen automatikus, elektronikusan felügyelt visszavezetését végzi a sínbe egy ütközés után. Ez az egyedi EFAFLEX fejlesztésű fix kapulapból és aktív ütközésvédelmi rendszerből álló kombináció, az EFA-ACS® megőrzi a kaput a balesetek okozta üzemkieséstől, javításoktól.

Így működik az aktív ütközésvédelmi rendszer

Egy ütközés esetén az egymással oldható kötésű lamellák sértetlenül kinyomódnak a megvezetésből. Egy induktív érzékelő azonnal észleli a rendellenes működést és lelassított fölfelé mozgás közben a kapulap belső és külső csuklópántjait újra biztonságosan és helyesen összeilleszti.

Tökéletes kapulap megvezetés

Az EFAFLEX kapuk működésének alapja egyedi az ipari kapuk piacán! Forgáspont és súlypont: A kapulap nem egy tengelyre tekeredik fel, hanem a spirálformájú vezetésben helytakarékosan, önmagától távolságot tartva. Az EFAFLEX S széria gyorsmozgású kapuk a spirálnak köszönhetően halkan és kopásmentesen futnak. Más gyártói megoldások csak megközelítik ezt az innovatív technikát, mely a mindennapi üzemeltetés okozta kihívással súrlódásmentesen birkózik meg.

Kiváló szigetelés, biztonságos ipari kapu

Védelem és biztonság

A biztonsági élvédelem és a fénysorompó kombinációja folyamatosan felügyeli a kapu biztonságos működését. Ha a biztonsági élvédelem a kapu működése közben tárggyal ütközik, a kapuszárny megáll, és azonnal visszatér nyitási pozícióba, majd a működés automatikus visszaáll, időzített záráskésleltetés mellett. A biztonság optimalizálása érdekében a fénysorompókat az oldalkeretbe építették, a kapuzárási vonaltól eltolva, a működéshez igazodó, változtatható szerelési magassággal. Kiegészítő biztonsági tartozékként a függőleges keretre fényrács szerelhető, amely max. 1 755 mm-es magasságban felügyeli a zárási vonal előtti területet. A fényrács megakadályozza a kapurendszer működését, ha nyitás közben tárgyat érzékel.

Most még jobb

Meghatározó új fejlesztés a hőhídmentes acélprofil tok és 40 mm vastag EFA-THERM® lamellákat tartalmazó kapulap. A használt anyagok konfigurációja a harmonikakapuk hőteljesítményét javítja, ezzel a legmagasabb energiahatékonyságot biztosítva. Ha több természetes fény szükséges, a kapulapok megrendelhetők háromrétegű üvegezéssel. Az egyedi keretprofilnak köszönhetően az elemek gyorsan és könnyedén cserélhetők.

EFA-TRONIC® vezérlés

EFA-TRONIC® főkapcsoló

Az EFA-TRONIC® vezérlést, amely egy fekete polikarbonát házban nyert elhelyezést a legmagasabb fokú funkcionalitás, kompakt forma és modern dizájn jellemzi!
Tartósság, teljes kompatibilitás és elegendő teljesítménytartalék a leglényegesebb jellemzők. Standardként 20 bemenet, illetve többek között új biztonsági funkciók és három BUS-rendszer állnak rendelkezésre. Az alapfelszereléshez tartozik a főkapcsoló, fóliakapcsoló és egy vákuumos-fluoreszkáló kijelző, funkció- és hibamegjelenítéssel.
A kábelvezetés a (motoroldali) védett helyen van elhelyezve a kapulábban. A vezérlőszekrény CE konform DIN/EN szerint és a VDE/EMV irányelveknek megfelelően.