Felfújható kaputömítés

Felfújható kaputömítés

Az EGD felfújható kaputömítés egyesíti az optimális szigetelést a legszélesebb körű felhasználási lehetőségekkel. A felfújható oldalsó és felső párnák légmentesen rázárnak a járműre. Ez a típusú kaputömítés ideális megoldást nyújt a szabályozott hőmérsékletű raktárépületeknek a nyári hőség, téli hideg, huzat, por és rovarok ellen. 

Az EGD felfújható kaputömítés használata jelentős energia megtakarítást, javuló gyártási és munkakörülményeket, valamint biztonságot eredményez azáltal, hogy csökkenti annak lehetőségét, hogy illetéktelenek lépjenek be a raktárépületbe a rakodóöblön át, így jelentősen csökkentve a lopások általi veszteséget. A felfújható oldalsó és felső párnák nem csupán optimális szigetelést biztosítanak, hanem automatikusan igazodnak a rakodó jármű méreteihez. Ezáltal kiváló megoldást nyújt a különböző méretű rakodó járművek hatékony leszigetelésére.

Esztétikus és praktikus 

Az EGD felfújható kaputömítés felső kategóriás minőségű, rendkívül ellenálló, ‘Cordura’ anyagból készül, melynek nagyszerű tulajdonságai vannak; többek között kiváló szakítószilárdság, színtartósság és erőteljes nedvességgel szembeni és penész képződés szembeni ellenállás. 

A kaputömítés elülső és hátsó keretei préselt alumínium profilokból áll. Az oldalsó keret különösen erős és szigetelt panelekből áll (vastagság: 40 mm). Mivel a kaputömítés előre szerelt állapotban kerül szállításra (csak 3 részből áll), nagyon gyorsan és egyszerűen beépíthető. Jelentős költség és idő takarítható meg ezzel a modellel, továbbá ez a kaputömítés egyesíti a lehető legjobb szigetelő hatást az esztétikus megjelenéssel és a szükséges funkció betöltésével.

További előnyök 

Az EGD felfújható kaputömítés kétféle kivitelben érhető el. Az első kivitelnél a kaputömítés a rakodóálláshoz van rögzítve; ebben az esetben a raktárépület padlószintje és a jármű platója nagyjából egy szintben vannak (elérhető külső magasság 3600 mm és 4000 mm) Ajánlott szerelési magasság 4700 mm. 

Mivel előfordulnak olyan rakodási szituációk, ahol nincs rámpa kialakítva, ezért kifejlesztésre került egy másik kivitelezésű felfújható kaputömítés is (külső magasság 4700 mm). 

Használaton kívül (nincs felfújt állapotban) a párnák a felső és oldalsó takaró elemek (3 mm PVC) mögé húzódnak vissza, így a jármű vezetőjének tökéletes rálátása van a rakodóállásra a dokkolási folyamat alatt. Amint a jármű beállt a kaputömítéshez, a párnák 11 mp-en belül felfújódnak, kiváló szigetelést biztosítva a jármű oldalánál és tetőjénél. A rakodás befejezése után a párnák alig 25 mp alatt leeresztenek.