Rámpakiegyenlítő targonca leesést gátló funkcióval ellátott, billenő orrlemezzel

Rámpakiegyenlítő targonca leesést gátló funkcióval ellátott, billenő orrlemezzel

A billenő orrlemezzel és leesésgátló biztonsági funkcióval ellátott EGD rámpaszint-kiegyenlítő olyan újdonság, amelyet a munkavégzők biztonsága érdekében fejlesztett az EFA GLOBAL DOCKING. Az ipari, kereskedelmi és logisztikai szektor által végzett anyagmozgatási folyamatok balesetveszélyesek, kockázattal járnak, többek közt a villástargoncák használata miatt. Ezt az új EGD rámpakiegyenlítőt leesésgátló biztonsági funkcióval látták el. A rámpakiegyenlítő nyugalmi állapotában a billenő orrlemez felemelkedik 90 mm magasságig a platform szintjétől, így akadályt képezve, ami megvédi a targoncát és annak vezetőjét a leeséstől.

Ez az elektrohidraulikus rámpakiegyenlítő egyetlen gombnyomással működtethető. Amint a platform eléri a legmagasabb pozícióját, az orrlemez automatikusan kibillen, és ráfekszik a teherautó platójára. Be- és kirakodás közben követi a jármű mozgását (automatikus lebegés funkció).

Ezt a rámpát kerettel együtt forgalmazzuk, így a beton aknába egy lépéssel betehető. További kitámasztásra nincs szükség. A rendszer előnyei a beépítési költség-megtakarítás, és az emelőhátfalas járműhöz való alkalmazkodása. Terhelhetősége összhangban van a jármű tengelyterhelhetőségével, a legszélsőségesebb rakodási körülményeket véve figyelembe. Az EGD hidraulikus rámpakiegyenlítő megfelel a jelenlegi Európai normáknak (DIN EN 1398). Továbbá, rendelkezik a világszerte elismert német műszaki vizsgáló szervezet, a TÜV önkéntes tanúsításával, és megkapta a GS jelölést.