Rámpakiegyenlítő teleszkóposan kitolható orrlemezzel

Rámpakiegyenlítő teleszkóposan kitolható orrlemezzel

Az EFA GLOBAL DOCKING Kft. új terméke, a teleszkóposan kitolható, szegmentált orrlemezzel ellátott, helyhez kötött elektrohidraulikus rámpakiegyenlítő. Optimális megoldás a különböző típusú tehergépjárművek, például a nyitott vagy zárt platójú teherautók be- és kirakodásához. Alkalmazásával költségmegtakarítás érhető el.

A rámpa legfontosabb tulajdonsága a teleszkóposan kitolható, szegmentált (3 részes) orrlemez. A dokkolást végző TGK felépítmény típusának megfelelő beállítás a gépkezelő vezérlőegységen végezhető el. Zárt teherautók esetén csak a teleszkóposan kitolható orrlemez középső, 1200 mm-es szakasza nyúlik ki. Ilyenkor a szintkiegyenlítő teherbírása 20 kN. A rámpakiegyenlítő speciális kialakításának köszönhetően a teherautón található súly hidraulikusan 100 kg-ra csökkenthető.

A szokványos teherszállító járművek esetében a teleszkóposan kitolható orrlemez mindhárom szakasza automatikusan ráfekszik a teherautó platójára, a teljes, 1 950 mm-es szélességben. Ilyenkor a rámpakiegyenlítő teherbírása 60 kN-ra nő. Elektrohidraulikusan működtethető egyetlen gombnyomással a rámpa. Miután az orrlemez pontosan ráhelyezkedett a teherautó platójára, már automatikusan követi a be- vagy kirakodás alatt álló jármű magasságának változását (automatikus lebegés üzemmód)

A berendezés megfelel az EN 1398 európai szabvány összes követelményének.